Nominats 2016

Grup Flaix

Fundat l'any 1992, el Grup Flaix és un projecte radiofònic encapçalat per Miquel Calçada (fins al 2015) i Carles Cuní, amb l'objectiu d'oferir un producte innovador i en català dins l'àmbit de les radiofòrmules.

Les dues emissores de ràdio musicals del grup, Flaix FM i Ràdio Flaixbac, són una eina útil per apropar amb normalitat la llengua catalana a una diversitat de públics. Els estils predominants de les emissores del grup, diferents varietats del dance, les noves tendències i els èxits dels noranta -complementat amb programes de contingut trencador- obren la porta a l'extensió de la llengua a tots els sectors socials i en especial al públic juvenil.

Present als diferents territoris de parla catalana, el Grup Flaix també ha tingut -a més de l'extensió de l'ús social de la llengua- un interès especial per la qualitat de la llengua col·loquial. De cara a establir el model lingüístic, el 2009 va publicar, amb Enciclopèdia Catalana, Diccionari del català col·loquial. Dubtes davant del micròfon.

Llegeix l'entrevista a Mercè Espuny i Pujol, linguïsta del Grup Flaix.

Més informació

Grup Flaix

Altres nominats

Associació de Treballadors Pakistanesos de Catalunya

Entitat sense ànim de lucre compromesa a fer del català la llengua d’acollida i arrelament per a la comunitat pakistanesa de Catalunya

més informació

Bonpreu-Esclat

Els supermercats Bonpreu-Esclat són un exemple d’ús habitual de la llengua catalana en l’àmbit socioeconòmic

més informació