Nominats 2016

Associació de Treballadors Pakistanesos de Catalunya

La comunitat pakistanesa a Catalunya, amb unes 37.000 persones, ocupa la novena posició pel que fa al nombre de població dels col·lectius de nouvinguts. La seva presència es concentra sobretot a la ciutat de Barcelona, i en especial al districte de Ciutat Vella. És precisament en el barri del Raval on va néixer l'Associació de Treballadors Pakistanesos de Catalunya de la mà de Javed Ilyas, l'any 2001.

Al llarg d'aquests anys, aquesta entitat ha estat un referent d'informació, assessorament i ajut per a la població pakistanesa, on duen a terme classes d'urdú, xerrades i presentacions sobre la seva cultura d'origen, tallers de cuina i sessions per aprendre a fer servir les noves tecnologies.

Així mateix, és una associació plenament compromesa a fer del català la llengua d'acollida i arrelament per a la seva comunitat a Catalunya, i per això s'hi han dut a terme més d'una trentena de cursos de llengua catalana amb la participació d'un miler de pakistanesos.

A més, l'Associació de Treballadors Pakistanesos de Catalunya va ser una de les entitats que van defensar el valor de la Llei d'acollida i integració aprovada pel Parlament de Catalunya, quan la Defensora del Pueblo hi va interposar recurs davant del TC pel fet que al text es fixava el català com a primera llengua d'acollida.

Llegeix l'entrevista a Javed Ilyas, president de l'Associació de Treballadors Pakistanesos de Catalunya

Més informació

Associació de Treballadors Pakistanesos de Catalunya

Altres nominats

Grup Flaix

Ens de comunicació que amb Flaix FM i Ràdio Flaixbac ha trencat tòpics oferint un producte radiofònic en català per a públics ben diversos

més informació

Bonpreu-Esclat

Els supermercats Bonpreu-Esclat són un exemple d’ús habitual de la llengua catalana en l’àmbit socioeconòmic

més informació