Guanyador 11è Premi Martí Gasull i Roig

Camacuc

Creada el 1984, Camacuc és una revista infantil en valencià que a través del còmic ofereix humor, valors i entreteniment als més menuts. De periodicitat bimensual, Camacuc té per a objectius fomentar la lectura, normalitzar la llengua i promoure els autors del País Valencià. Així, la seva és una història de quaranta anys de vinyetes, passatemps, recomanacions i relats curts, amb tots els continguts exclusivament en llengua catalana.

Nominats 2024

Dagoll Dagom

Companyia de teatre que ha creat grans èxits musicals i sèries televisives d'humor en català.

més informació

Quart Creixent

Llibreria històrica de Palma al servei de la cultura en català a les Illes Balears des de 1982.

més informació

Camacuc

Revista infantil valenciana perquè els més menuts puguin gaudir llegint en la nostra llengua.

més informació

8è Premi Especial del Jurat

Joan Vall Clara

Joan Vall Clara, fill de Calonge (1958), va començar la seva carrera periodística a El Punt, on va assumir diverses responsabilitats, com també, en l'àmbit de la gestió, a Hermes Comunicacions. Actualment, n'és l'editor i màxim accionista i, a més, des del 2022, és el director d'El Punt Avui, la principal capçalera del grup. Amb aquest premi, el jurat vol reconèixer tota una trajectòria dedicada a la promoció i defensa del periodisme en català, una tasca que ha desenvolupat tossudament des de fa més de quaranta anys. Vall Clara sempre ha reivindicat el periodisme pensat, fet en català i amb una atenta mirada al conjunt de territoris del domini lingüístic.

2n Premi a la Innovació

Cèlia Espanya Serret

Nascuda a Amposta l'any 1998, Cèlia Espanya és una creadora de continguts en llengua catalana. Graduada en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, també s'ha format a l'Escola de Cinema de Barcelona. Amb més de 20.000 seguidors a TikTok i 30.000 a Instagram, la creadora parla als seus vídeos de temes quotidians i d'actualitat, amb reflexions plenes d'autenticitat amb les quals tothom pot sentir-se identificat. La creadora ebrenca  és un molt bon exemple de les potencialitats de la llengua catalana per a la resta de creadors de contingut.