Nominats 2020

La Llibreria Catalana

La Llibreria Catalana és una llibreria fundada a Perpinyà (el Rosselló) el 1986 i és l'única de la Catalunya del Nord especialitzada en llibres en català i de temàtica catalana.

Fou fundada per Joan Miquel Touron. Nascut a Vinçà (el Conflent) el 1959, Touron participà del Grup Cultural de la Joventut Catalana, del qual en sortiren moviments catalans posteriors que donaren lloc entre d'altres a la Universitat Catalana d'Estiu, les escoles La Bressola o l'associació Arrels. Aquest grup tenia una petita llibreria mòbil que recorria els pobles de la Catalunya del Nord venent llibres en català; Joan Miquel Touron era el responsable d'aquesta llibreria mòbil.

Després d'aquesta experiència, obrí la Llibreria Catalana a la plaça de Joan Payrà, en un espai que ja havia estat una llibreria del poeta Jordi-Pere Cerdà. El 2011 la llibreria fou traspassada a Joana Serra, nascuda a Perpinyà el 1985 tot i que amb forta vinculació amb Baó on ha estat de vicepresidenta de l'associació catalanista Aire Nou de Baó.

Més informació

La Llibreria Catalana

Altres nominats

Amical Wikimedia

Entitat sense ànim de lucre que promou la Viquipèdia

més informació

Gaming.cat

Associació de jugadors que promouen el català als videojocs

més informació